Samen op pad
Welkom Voor wie? Wie ben ik? Hoe werk ik? Contact Activiteiten Inspiratie Nieuwsbrief

Boekrecensie

Liefdesbang - Overwin verlatingsangst en bindingsangst van Hannah Cuppen

 

 

Een enorm interessant boek waarin de dynamiek van aantrekken en afstoten, verlatingsangst en bindingsangst prachtig wordt toegelicht! Dit zowel binnen kortere/beginnende relaties als in langdurige relaties.

Dat laatste had wat mij betreft iets meer aandacht mogen krijgen. Een ander puntje van kritiek is de eerder fatalistische kijk op deze dynamiek en hoe het relaties verstoort. Deze liefdesdans is in elke gezonde relatie in bepaalde mate aanwezig en dat is helemaal normaal/OK!

 

Laat deze kritische reflectie je echter niet tegenhouden het boek te verslinden, waardoor je enorm mooie inzichten in jouw relatiedynamiek verwerft en in welke mate angst (het boek heeft niet voor niets de titel LiefdesBANG) hierin een rol speelt. Supervlot en aangenaam geschreven. Een duidelijk schrijftalent, deze dame Hannah die het boek onderbouwt met haar persoonlijk verhaal en verhalen van cliënten die ze hierin heeft begeleid. Dit alles maakt het een erg aangenaam en toegankelijk boek om te lezen.

Een aanrader dus!

Note: Dit artikel is niet bedoeld als wetenschappelijke uiteenzetting of als een allesomvattende waarheid. Het is een artikel dat tot doel heeft mensen te inspireren en aan te zetten tot nadenken en reflectie!

Ik wens je veel inspiratie toe!

Zoek jij een gesprekspartner die je begeleidt rondom relaties en zelfvertrouwen? Neem contact op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meld je hier aan voor meer inspiratie, artikels en tips:
Naam:
E-mailadres: