Samen op pad
Welkom Voor wie? Wie ben ik? Hoe werk ik? Contact Activiteiten Inspiratie Nieuwsbrief

Stiltewandeling

Stilte heeft zoveel te bieden:
- Je batterijen worden opgeladen
- Je hoofd krijgt rust
- Je hoeft even niets, gewoon zijn
Je zintuigen worden op heel andere manieren geprikkeld in de natuur. Heel kleine dingen die we in de dagelijkse stress voorbij lopen zoals de geur van een boom of de geur de regen. Heb je al ooit regen geroken? Of heb je je enkel geërgerd aan het nat worden van je haren of je kleding? De regen ruiken is zo'n mooi voorbeeld van het gebruiken van je zintuigen op een heel andere manier, waardoor er zich een wereld van pracht voor je ontvouwt.
Genieten van kleine dingen; een prachtige bloem, een eekhoorntje dat op het pad aan je voorbij glipt, het geluid van de tsjilpende vogels,… Daar krijg je alle ruimte toe in de stilte van de natuur.

De stiltewandeling is voeding voor je geest, maar ook voor je lichaam. Je komt tot rust, spanningen vallen van je af, je krijgt nieuwe energie en ondertussen ben je ook actief bezig.

De wandeling die we maken is in volledige stilte. Even tijd voor jezelf in het bijzijn van anderen.  Niet afgeleid door gesprekken of de drukte en de verhalen in ons hoofd. Gewoon even zijn.
Even niet denken aan beslommeringen in het leven, aan problemen, het verleden of de toekomst. Even tijd voor de stilte.
Even tijd om jouw bronnen te hervullen, zodat je nadien met frisse moed je dagelijkse bezigheden opnieuw kunt oppakken.

Even stil worden en even niets moeten.

Gewoon zijn.

Zijn in stilte.

 

We krijgen elke dag veel prikkels te verwerken, zoals (via) computer, tv, radio, reclame, muziek… Waardoor het steeds moeilijker wordt om je hieraan te onttrekken en de stilte op te zoeken. Toch is dit erg belangrijk.

Klik hier voor meer informatie over onze volgende wandeling.

Klik hier voor het verslag van onze laatste stiltewandeling.

 

Wil je op de hoogte blijven van de komende stiltewandelingen? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief.

Klik hier voor meer informatie over onze volgende wandeling.

Klik hier voor het verslag van onze laatste stiltewandeling.

Wil je op de hoogte blijven van de komende stiltewandelingen? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief.

Foto: Pascal Vyncke, SeniorenNet.be

Deelnamevoorwaarden

Deelname aan activiteiten/gesprekken georganiseerd door Samen op pad is geheel op eigen risico. In geen enkel geval kan Samen op pad verantwoordelijk worden gesteld voor materiële of immateriële schade als gevolg van de activiteiten/gesprekken van de deelnemer/cliënt, noch voor verlies of beschadiging van eigendommen. Deelname aan de activiteiten/gesprekken betekent dat deelnemer/cliënt akkoord gaat met deze voorwaarden. Voor onze volledige algemene voorwaarden, klik hier.