Samen op pad
Welkom Voor wie? Wie ben ik? Hoe werk ik? Contact Activiteiten Inspiratie Nieuwsbrief

 

 

 

 

 

 

 

FasterEFT

Wil jij verandering in je leven? Neem contact op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek!

 

De techniek

Iemand zegt iets tegen je en je voelt de boosheid opkomen of je blokkeert en kan niet reageren.

Je wordt overspoeld door emoties en weet niet hoe hier mee om te gaan.

Je zit momenteel in een situatie en je weet echt niet hoe hier op een goede manier mee om te gaan. Wat je ook probeert, het pakt steeds fout uit of je lijkt niet vooruit te gaan.

Dagelijkse stress zorgt ervoor dat je lichaam niet meer mee wil, je bent moe of ziek, je lijkt het allemaal niet meer aan te kunnen....

In het moment zelf
In alle bovengenoemde situaties ervaart je lichaam stress. Je lichaam reageert nog net zoals in de tijd dat we in grotten woonden: een leeuw in zicht betekent vechten of vluchten! Beide acties vereisen een zware lichamelijke inspanning waar je lichaam zich op voorbereidt. Laat de stress in deze tijd geëvolueerd zijn van leeuwen naar bazen, partners, deadlines,... In alle gevallen vereist de ‘bijbehorende’ stresssituatie weinig tot geen fysieke inspanning meer! Toch doet je lichaam nog exact hetzelfde als bij de confrontatie met de leeuw.

De boodschap is dus om je lichaam aan te geven: “ik wil rustig over de situatie kunnen nadenken om te bepalen hoe ik hierop het beste kan reageren. De overvloed aan stress en emoties helpen me in deze niet.”

En dit is exact de boodschap die we aan je lichaam geven met FasterEFT. We maken gebruik van de acupressuurpunten die in verbinding staan met alle organen die in actie schieten om jouw lichaam klaar te stomen voor een fysieke reactie op een stresssituatie. Door hier zachtjes op te tikken, verbreken we de boodschap tussen onze hersenen (die een stresssituatie hebben waargenomen) en de organen (die in gang schieten om te vechten of te vluchten). Op deze manier stopt de stressreactie, word jij weer rustig en kan je de situatie op een rustige manier benaderen.

Het is een eenvoudige techniek die ik je aanleer, die je gemakkelijk zelf kan toepassen en welke jou de kracht en controle over jezelf en je leven weer terug geeft!
Sabine
“Dankjewel Anke,
die paar gesprekken met jou hielpen me meer dan 2 maanden psycholoog. Bedankt voor je begrip, warmte en bijstand; ook buiten je consultaties.”
Katrien
“Volgens mij is dat jouw kracht: mensen met warmte en geduld begeleiden tot op het moment dat ze zelf voelen dat ze er weer klaar voor zijn.

Ik ben je heel dankbaar voor deze waardevolle momenten. Op het einde van de reis voelde ik me als een vlinder: ik had even als een pop in een cocon gezeten maar durf nu met vertrouwen mijn vleugels open te slaan.

Het was een leerrijk begin voor een nieuwe levensstart. Dank je wel.”

Wil jij verandering in je leven? Neem contact op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek!

 

Structurele veranderingen
FasterEFT gaat dieper dan enkel stressreductie in het moment. Zoals je waarschijnlijk hebt gemerkt kom je vaker in dezelfde soort situaties terecht waarin je dezelfde reacties vertoont, bijvoorbeeld:

* steeds een partner treffen die je bedriegt.
* steeds mensen rondom je heen hebben die je willen controleren, manipuleren,
 misbruiken,...
* steeds dezelfde lichamelijke klachten die opnieuw opduiken: maagpijn,
 hoofdpijn,...
* steeds in dezelfde ruzies of discussies belanden met je partner, geliefden,
 collega's,...
* steeds reageren op een manier die je eigenlijk niet wil.
* ...

Dit soort patronen doorbreken we door aan de slag te gaan met datgene wat ervoor zorgt dat je reageert zoals je reageert, je herinneringen uit het verleden en de patronen die je hebt gevormd.

Trauma’s - moeilijke herinneringen
Een ander aspect waar we met FasterEFT goed rond kunnen werken zijn trauma’s en moeilijke herinneringen. Ook al is de gebeurtenis voorbij:
* als je er terug aan denkt, voel je weer de pijn, het verdriet, de boosheid of
 wat het ook is.
* als je in een gelijkaardige situatie komt, verstar je, word je boos of bang.
* je vermijdt bepaalde mensen, plaatsen of situaties; wat maakt dat deze gebeurtenis in het verleden nog steeds de controle heeft en niet jij (hoewel het misschien al heel lang geleden is)!
Met FasterEFT halen we de zware lading van dit soort moeilijke herinneringen af, waardoor jij weer écht vrij bent!

 

 

 

 

 

 

 

Hoe hebben anderen het beleefd?


Lees de volledige ervaringen van cliënten
hier.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meld je hier aan voor meer inspiratie, artikels en tips:
Naam:
E-mailadres: